Vakantie Tijd

 

‘Tijd – het is vreemd, het is vreemd mooi ook

nooit te zullen weten wat het is’1

 

Tijd is meetbaar, en niet absoluut. Relatief. Gebeurtenissen kun je door middel van tijd ordenen. Op een lijn bijvoorbeeld. Een aanduiding van een periode, zoals eigentijd(s) en tussentijd. En zomertijd is een afspraak.

 

Tijd is kostbaar, en je komt het vaak tekort. Of zelfs geen tijd hebben. In de vakantie noemen we tijd vrij; tijd beschikbaar voor jezelf. Of voor je dierbaren om je heen. 

 

Tijd is een beleving. Zoals het thuis tikt, tikt het nergens. De goede oude tijd. Zeeën van tijd, en de hoogste tijd. Tijd vliegt, en kan ook stilstaan. Tijd kun je uit het oog verliezen. En vooral: de tijd van je leven hebben!

 

In de vakantie neem je tijd. Tijd voor even niets. Tijd voor natuur of cultuur. Mijn tijd. Tijd voor het moment. Aandachtig genieten. 

 

Hoe je dat het jaar rond kunt vasthouden?

Door evenwicht vinden tussen de hectiek van werk, gezin, sport, vrienden, hobby’s, en even tijd voor niets. Even lege tijd in de agenda. Voor muziek, een mooi boek, wandelen in het bos of zomaar een beetje filosoferen in je hoofd.

 

In de vakantie heb je mooi tijd om daar een beginnetje mee te maken!

 

 

1 Rutger Kopland (2001). ISBN 90 282 0976 x